Top

Aktuellt

Balans Institutet / Aktuellt

Aktuellt

Här listar vi aktuella kurser, utbildningar, workshops och annat som händer på Balans Institutet den närmsta tiden. Klicka på en rubrik för att läsa mer och anmälan.

Våra utbildningar

Du kan genomgå Balansprogrammet för egen del (1 kursdag). För dig som önskar bli instruktör (2 kursdagar), utgår Balans Institutets samtliga instruktörsutbildningar från en tvåstegsraket;

Steg 1:  Du genomgår Balansprogrammet för egen del i syfte att uppleva effekten och skapa balans i din egen vardag. Denna kursdag handlar om att lägga grunden för yoga- och mindfulnessträning och gå igenom en konkret handlingsplan för din egen vardagsbalans. Om du väljer att gå vidare till påbyggnadsdagen är din egen upplevelse av Balansprogrammet din viktigaste erfarenhet.  Går du programmet som egen rehabilitering, går du ej vidare till påbyggnadsdagen utan avslutar genom att förnya din handlingsplan samt tränar vidare på egen hand, med hjälp av onlineträning.

Steg 2 (+påbyggnadsdag). Du får möjlighet att dela dina upplevelser med andra och en färdig struktur för hur du kan förmedla programmet vidare till andra. Fokus ligger på pedagogik, ev anpassning av övningarna, öva på varandra. Du väljer påbyggnadsdag utifrån hur du vill jobba vidare med programmet, tex förmedla det till barn/unga eller personer med NPF.

Läs mer om våra utbildningar här
GONG - bada i vibrationerna av världens äldsta instrument (60 min alt. 180 min)

Gong – bada i vibrationerna av världens äldsta instrument

Sara Emilionie guidar dig i några av de mest lugnande och balanserande verktygen ur MediYoga samt spelar 3 h Gongbad, vilket ger möjlighet till ordentlig återhämtning medan du vilar på rygg till de kraftfullt balanserande ljudvibrationerna.

Gongen vibrerar med tiotusentals olika frekvenser och fungerar som stämgaffel för våra egna vibrationerAlla dina vävnader och inre organ, inklusive hjärnan vibrerar på olika frekvenser!

Sagt om Saras tidigare gongkväll;

”Sara är en gudabenådad gongspelare! Vågorna och ljudet sjöng i min kropp, jag hörde toner och melodier i Gongen jag aldrig hört förut och upplevde en total djupavslappning som sitter kvar även dagen efter.”
– Eva, elev på MediYoga Institutet och deltagare på tidigare gongkväll

”Musiken, klangerna, vibrationerna fyllde hela kroppen – och alla sinnen. Det gick inte att värja sig, det gick rakt in och ledde till en total avslappning och ensorts pånyttfödelse. Ljus, varm och berikad gick jag därifrån. Kände mig djupt tillfreds, hjärnan hade fått pausa, tankarna fått vila. Tack Sara, för tre timmar rent guld!” 

Ulla Danielsson, deltagare tidigare gongkväll

Aktuella datum
MIMY Balansprogrammet som självhjälp

Denna 6 veckors utbildning ger dig en introduktion i Mindfulness och Yoga enligt metoden MIMY Balansprogrammet som ger dig en färdig struktur för daglig återhämtning och stressreduktion.

Du kan gå denna utbildning som rehabilitering, personlig utveckling i syfte att skapa en hållbar livsstil med god livskvalitet utifrån din egen verklighet, här och nu. Utifrån ett läge där du själv upplever inre balans har du kraften att förändra det som går och ev behöver förändras i din vardag.

Balansprogrammet erbjuder två olika verktygslådor (mindfulness och yoga) som innehåller olika andnings-, och yogaövningar samt meditationer, samtliga väl beprövade inom svensk sjukvård. Utöver dessa metoder får du även ett antal reflektioner att utforska och utveckla (tex tillit, balans mellan lust och ansvar) med hjälp av handledning.

Läs mer om våra utbildningar här
Workshop – MIMY Fri från Stress

MIMY Fri från stress – ett yogapass som testats i två av världens största studier på hjärtat, förmaksflimmer på Danderyds sjukhus och hjärtsvikt på Karolinska Sjukhuset i Huddinge (forskningen publiceras under 2018 och resultaten läggs upp här då den blir offentlig).

 Passet bygger på medicinsk yoga utifrån ett ajurvediskt perspektiv i kombination med mindfulness. Upplevda effekter av de tusentals elever som provat passet är bl.a bättre och djupare sömn, minskad stress, bättre värden då det gäller blodtryck, psykiskt välbefinnande.

Passet går utmärkt att kombinera med Balansprogrammet 6 eller 12 v och utförs enkelt på stol.

Förkunskaper för att delta: Genomgången MIMY Steg 1 alternativt MediYoga Instruktör. OBS! skriv i din anmälan vilken termin och utbildning du genomfört!

Tid: 9-15. Kostnad 1200 kr, betalas på plats mot kontantkvitto.

Sagt om MIMY Fri från stress;

”Jag sov som jag aldrig sovit förut efteråt. Magiskt att uppleva djupavslappning både under passet och långt efteråt.”
– Anna, deltagare MediYoga Institutets kursverksamhet HT17

Anmälan via mail
Enskilda sessioner med Sara Emilionie – Yoga som terapi utifrån dina individuella behov

En enskild sessioner ger dig möjlighet att förstå dina hälsobesvär utifrån ett yogiskt perspektiv och erhålla ett individuellt program utifrån dina behov.

Under 100 minuter går vi igenom din hälsa/ohälsa och du får ett recept på andningstekniker, yogaövningar,  meditation som du utövar på egen hand. Under ev återbesök får du löpande coaching i din förändringsprocess, med yoga och samtal som verktyg.

Målsättningen med sessionen är att du skall få en ökad förståelse och ett upplägg på en nivå så att du själv kan träna hemma för att påverka din egen självläkning och balans.

MediYoga är en svenskutvecklad medicinsk och terapeutisk yogaform
som är utforskad, beprövad och används reguljärt inom svensk hälso- och 
sjukvård. Forskningen har påvisat effekt på bland annat oro, ångest, sömnstörningar, ryggbesvär, smärta och blodtryck. Mindfulness har sedan slutet på 70- talet utvärderats i ett stort antal internationella studier som visat effekt på bl.a sömn, ångest, oro, depression och är idag en del av svensk sjukvård.

Om yogaterapeuten

Sara Emilionie (grundare Balans Institutet) är mindfulnessinstruktör, yogaterapeut och ansvarig utbildare inom mindfulness vid MediYoga Institutet, Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut.  Hennes metod testas just nu i ett flertal svenska studier, bl.a vid Danderyds Sjukhus.

Sagt om yogaterapi med Sara; 

”Jag fick mer kunskap om mig själv och mina beteendemönster under en enskild session än jag fått under mina 10 år i terapi.”
– Mikael, Uppsala

”Du gav mig en privatlektion för en tid sen och jag vill berätta att jag numera slutat med betablockerare. För 10 dar sen fick jag ett flimmer som jag lyckades häva m hjälp av djupandning.”
– Hasse, Stockholm

”Min dotter säger att hon fick förtroende för dig och jag märker att era samtal gör henne gott.”
– Anonym mamma

Praktisk information: 

Adress:  Värtavägen 35, ingång bakom huset. T bana Karlaplan.

Kostnad:  Nybesök 100 min – 1200 kr (inkl träningsprogram), Återbesök 60 min  – 900 kr . Betalning sker på plats (ej kort).

Läs mer om våra utbildningar här
Yogaretreat i Antibes med Sara Emilionie och Ulf Wallgren

Lust och glädje i vardagen!

Lyckoforskning pekar på att närvaro och tacksamhet hör ihop med hur lyckliga vi är. Hur kan yoga och meditation hjälpa oss på vägen till en gladare och mer innehållsrik vardag?

Detta är bland annat temat för Sara Emilionie och Ulf Wallgren sensommarens yogaretreat i undersköna och genuina Antibes på franska Rivieran.

Yogaretreaten den 20-24 augusti ger dig möjlighet att utöver yoga och meditation även få njuta av sol, värme, bad, god mat och eget utforskande. Vi håller till i en ljus och mysig yogastudio, Samasthiti House of yoga, som ligger i gamla stan i Antibes, bara ett stenkast från havet.

Fem dagar med yoga både på förmiddag och eftermiddag men du får också gott om tid över till egna aktiviteter. Ta chansen att fylla på dina energidepåer på denna retreat som innehåller både mediyoga och mindfulness (medveten närvaro)! Du som önskar en mer fysisk yoga kommer att få möjlighet till det. Yogapassen passar både vana yogis/meditatörer men även dig utan förkunskaper.

Ulf och Sara ger dig verktyg att gå in i höstmörkret med full balans och ett nytt förhållningssätt i livet. Du får tid för reflektion och får konkreta yogiska verktyg för att kunna öka din lust och energi och möta hösten i full närvaro och balans.

Pris 4 500 kr för yogaretreaten. Du ordnar själv med flyg, kost, logi. Observera att augusti är högsäsong och du bör vara ute i god tid med bokningen.

Anmälan via mail till Ulf Wallgren på uffe.wallgren@telia.com

Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften är halva kursavgiften och betalas när du via mejl fått en bokningsbekräftelse. Begränsat antal platser.

I mejlet får du mer information om retreaten och tips om hur du lätt kan hitta boende och flyg!

Om oss: 

Ulf Wallgren är utbildad mediyogainstruktör och mimyinstruktör (kombinerad mindfulness och mediyoga) vid Mediyogainstitutet. Han är känd för att leda lugna och sköna pass i mediyoga som alla kan göra. Han har tidigare arbetat som journalist och programledare på Rapport och Aktuellt vid Sveriges television i 30 år och har varit verksam som journalist inom press, radio och teve i över 40 år. Ulf undervisar nu på Mediyogainstitutet i Stockholm och på Friskvården på Sveriges Television, Sveriges radio och Utbildningsradion. Ulf reser också runt i landet, leder yogaklasser och håller populära föreläsningar om sin resa från nyhetsankare till ”yogaguru” på företag och yogastudios på temat hur man ska göra för att må bra på jobbet. Få senaste nytt om mediyoga och följ Ulf på Facebook ”Ulf Wallgren Yoga” och på Mediyogainstitutet.se.

Sara Emilionie som utvecklat metoden MIMY (Mindfulness och MediYoga) är kommunikationskonsult, mindfulnessinstruktör och mediyogaterapeut, föreläsare och utbildare i yoga och mindfulness. Hon samarbetar med Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut Mediyogainstitutet som utbildat vårdpersonal sedan 2013 och driver idag Balans Institutet vars uppgift är att sprida de arbetsplatsanpassade programmen brett i samhället. Hennes pass testas just nu på Danderyds Sjukhus och KS, i två av världens största studier på yoga och hjärta samt ingår i en förstudie på patienter med ADHD på Akademiska Sjukhuset.

Läs mer om våra utbildningar här