Top

MIMY Instruktör Steg 1 (6 v) Start 1 okt

Balans Institutet / MIMY Instruktör Steg 1 (6 v) Start 1 okt
Laddar Evenemang
03 Nov

MIMY Instruktör Steg 1 (6 v) Start 1 okt

tor 3 Nov @ 8:00 f m - fre 3 Nov @ 5:59 e m

Balansprogrammetför dig som vill leva ditt vardagspussel med balans

Allt fler upplever stress och otillräcklighet i sin vardag. Forskning visar att daglig återhämtning är det som skyddar oss mot stress och att smådoser daglig träning ger positiv hälsoeffekt.

Balansprogrammet utgår från denna forskning och ger dig tekniker för korrekt andning, ökat fokus och djupavslappning som kan utföras av alla, oavsett ålder eller förkunskaper. Programmet bygger påca 10 min daglig träning i yoga- och mindfulness och reflektion kring det som skapar livskvalitét och minskar stress.

Metoderna som ingår i programmet har dokumenterad effekt på bla stress, oro, sömn, blodtryck och programmet används idag inom vård, skola och på stora arbetsplatser via utbildade MIMY Instruktörer.

Prova gärna en vecka ur programmet

MIMY Steg 1 ger dig möjlighet att genomgå Balansprogrammet för egen del, tex som rehabilitering, personlig utveckling eller utbilda dig till instruktör.

Målsättningen med MIMY Steg 1 är att du ska få ett effektivt självhjälpsprogram för egen återhämtning/rehabilitering men även (om du väljer påbyggnadsdagen) kunna guida andra i programmet.

Omfattning:

Utbildningen löper om 6 veckor, emellan de lärarledda dagarna genomgår du för egen del 6 v programmet som består av teoretiska studier, yoga, meditation, reflektion och vardagsuppgifter. Räkna med cirka 15 min daglig träning.

Vem kan söka?

Alla med intresse av att lära sig verktyg för avspänning och stresshantering, tex medarbetare med stressproblematik, men även vårdpersonal, hälsoinspiratörer, fritidsledare, pedagoger inom skolan som vill kunna förmedla programmet vidare.

MIMY Balansprogrammet bygger på övningar med dokumenterad effekt på sömn, stress, oro/ångest och erbjuds idag på arbetsplatser, i skolor och inom vården runtom i Sverige.

OBS! Anmälan är bindande. För laga förfall krävs läkarintyg.

 

Sagt om: Jag rekommenderar varmt utbildningen som ger dig enkla övningar för att uppnå balans i vardagen och som alla kan hinna med. Sara är en fantastisk lärare, som med sin stora erfarenhet förmedlar kunskapen om mindfulness, meditation och andning på ett sätt som alla lätt kan ta till sig. 

Marie Andersson, Yogaterapeut, Borås

 

Mer information och anmälan MIMY Steg 1 Instruktör: 

Boka tid


Evenemangsdetaljer

Datum: tor 3 Nov @ 8:00 f m - fre 3 Nov @ 5:59 e m
Tid: 8:00 f m - 5:59 e m
Plats MediYoga Institutet
Adress Värtavägen 35
Organisatör: Balans Institutet