Top

MIMY Instruktör

Balans Institutet / MIMY Instruktör

Fortbildning

Sedan 2012-2018 har hundratals personer utbildats i metoden MIMY (Mindfulness Medicinsk Yoga) vilket har lett till att programmen idag erbjuds på några av Sveriges största arbetsplatser, vård och skola och testas i svensk forskning, bl.a på Danderyds Sjukhus och KS.

Våra utbildningar bygger på medicinsk yoga, mindfulness, mental träning och passar även dig som är i behov av egen stressreduktion och/eller önskar förmedla detta till dina anhöriga, tex dina barn.

Vi som utbildar: Sara Emilionie, Helena Rickberg Duhrin, Malin Lagström

Hur väljer du rätt utbildning? Om du önskar genomgå Balansprogrammet för egen del väljer du enbart Balansprogrammet Introduktionsdag. Vill du guida andra i programmet väljer du Instruktör steg 1. Vill du kunna guida barn från 4 år och uppåt, välj barn/unga. Du kan givetvis välja fler påbyggnadsdagar!

ANMÄLAN

MIMY Instruktör Steg 2 (12 veckor)

En 12 veckors utbildning med fördjupning i mindfulness. Vi går igenom ett 12 veckors träningsprogram samt ett längre yogapass, vilket ger dig en färdig struktur för egen kursverksamhet.

MIMY Instruktör Steg 2 motsvarar en mindfulness instruktörsutbildning och har sedan 2013 erbjudits till instruktörer med medicinsk kompetens vid MediYoga Institutet. Från och med våren 2018 erbjuds den exklusivt via Balans Institutet.
Förkunskaper: MIMY Instruktör Steg 1

FAKTA 

MIMY Balansprogrammet används på några av Sveriges största arbetsplatser och ingår just nu i ett unikt projekt med ADHD patienter på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.Stora arbetsplatser som Astra Zeneca och Scania kör detta termin efter termin och deltagarna uppskattar programmets enkelhet och effektivitet. En fantastisk uppslutning i grupperna ger oss ett kvitto på behovet av daglig stressreduktion.

Vi erbjuder olika möjligheter att utbilda dig i Balansprogrammet, alternativt låta medarbetare på arbetsplatsen genomgå programmet för sin egen del, t.ex. som rehabilitering.

Sagt om Balans Institutets metod samt utbildningarna;

”Utbildningen gav mig som arbetat med hälsa i 30 år ett färdig paketerat program, lätt att ta till sig och ännu fler verktyg och möjlighet att erbjuda till mina elever. Jag har nu erbjudit Balansprogrammet till ett hundratals medarbetare på några av Sveriges största arbetsplatser och den feedback som kommit tyder på att deltagarna får enorm nytta av sina 35 minuters träffar.”
– Liisa Tallqvist Pettersson
Hälsopedagog, MediYoga instruktör, mindfulnessinstruktör, utbildad i MIMY. Leder Balansprogrammet på bl.a. Astra Zeneca

”Jag har suttit som gästföreläsare i Saras Balans Inspiratör utbildningar och hon har i mina ögon ett otroligt starkt koncept som verkligen når fram till människor. Som utbildare är hon en av de skickligaste och mest inkännande pedagoger jag stött på.”
– Göran Boll, grundare MediYoga och MediYoga Institutet

”Metoden MIMY har med sina korta, effektiva program, gett mej rutiner för daglig träning. Den är lätt och enkel att utföra och ger mig möjlighet att landa även när jag har som mest att göra. Sara Emilionie som utbildare är som en orkan och stilla vatten samtidigt. Hennes personlighet som lärare gör att jag själv speglas i olika delar av mig själv.”
– Ulf Wallgren, f.d. nyhetsankare SVT, numera yogainstruktör på MediYoga Institutet och kollega till Sara Emilionie.

”En metod att utöva i alla tänkbara situationer! MIMY metoden reducerar din stress med en ökad medvetenhet som ger dig ett rikare liv utifrån nuets förutsättningar.”
– Catrin Jilert, röntgensjuksköterska, under utbildning i Balansprogrammet

ANMÄLAN