Top

Instruktörsutbildning

Balans Institutet / Instruktörsutbildning

MIMY Instruktör (12 v)

Utbildningsansvarig: Sara Emilionie och Helena Rickberg Duhrin

En 1-terminsutbildning för alla med intresse av att lära sig verktyg för stressreducering och personlig utveckling genom mindfulness. Du som önskar hålla egna grupper i mindfulness och medicinsk yoga får en tydlig, enkel struktur att förmedla, som du både kan använda i gruppverksamhet men även integrera i din nuvarande verksamhet, tex för dig som hälso- och friskvårdspersonal.

 

Utbildningen gav mig som arbetat med hälsa i 30 år ett färdig paketerat program, lätt att ta till sig och ännu fler verktyg och möjlighet att erbjuda till mina elever. Jag har nu introducerat programmet för hundratals elever och den feedback som kommit tyder på att deltagarna får enorm nytta av sina 35 minuters träffar.

Liisa Tallqvist Pettersson Hälsopedagog, utbildad i MIMY. Leder Balansprogrammet på bl.a. Astra Zeneca

Mycket bra utbildning som jag haft stor nytta av både privat och i jobbet! Jag har haft kurser på mitt jobb som sjukgymnast på företagshälsovård och just nu leder jag en kurs i stresshantering tillsammans med en beteendevetare

Britt Marie Bryntesson, MIMY Instruktör

MIMY har hjälpt mig som yogaterapeut och lärare och jag är så tacksam över att jag anmälde mig till båda utbildningarna, 6- och 12-veckor. De har givit mig nya perspektiv och fler dimensioner. Ditt sätt att förmedla både live och i ljudfilerna känns så fint, enkelt och lätt att ta till sig o få med sig i vardagen.

Charlotte Bjärneborg, MediYoga terapeut, MIMY Instruktör

Läs mer

Utbildningen ger

Ett strukturerat program med tydliga anvisningar vecka för vecka där meditationer, yogaövningar och reflektioner ger deltagarna en egen känsla för att uppleva medveten närvaro både som stressreduktion och förhållningssätt till livet. Vi tittar på forskning och teorier inom mindfulness och hur programmet kan skapa ökad förståelse för våra tankar, känslor och öka vår egen motståndskraft för livets påfrestningar.

Omfattning

Utbildningen är en termin innefattande fyra lärarledda heldagar fördelade på 2 kursträffar med 12 veckors mellanrum samt möjlighet till coaching via FB forumet MIMY Instruktörer.

Emellan de lärarledda dagarna genomgår du för egen del 12 v programmet online som består av teoretiska studier, yoga, meditation, reflektion och vardagsuppgifter.

Målsättning

Målsättningen med utbildningen MIMY Instruktör är att du ska kunna integrera mindfulness och medicinsk yoga, både som metod och förhållningssätt till livet. Du får en konkret struktur för att kunna hålla egna MIMY grupper.

MIMY Instruktören uppmuntrar till aktiv närvaro och reflektion i vardagen, vilket förstärker effekten av meditationspraktiken. Det eleven upplever och lär sig på yogamattan ska göra tydligt avtryck i vardagen.

Vem kan söka

Alla med intresse av att lära sig verktyg för stressreducering och personlig utveckling genom mindfulness. Men också hälso- och friskvårdspersonal som vill använda sig av ett gediget program för sina patienter och klinter. Inga förkunskapskrav krävs för att söka utbildningen.

Diplomering

Efter genomförd utbildning diplomeras du till MIMY Instruktör.

För att diplomeras ska du ha:

– full närvaro på all schemalagd studietid
– genomfört och återkopplat dina hemuppgifter.

Det betyder att närvara samtliga lärarledda dagar (4st), komma i tid och stanna till dagen är slut och att den skriftliga examinationsuppgiften lämnas in i tid.

Material

Det material som ingår i utbildningen är:

  • MIMY utbildningskompendium
  • MIMY:s 12 v program online
  • Diplom (kräver godkänd närvaro)

Kursavgift

7900 ex moms (9875 kr inklusive moms ) för 4 lärarledda utbildningsdagar 9-15 inklusive kursmaterial och handledning.

Inom två veckor efter det att du fått besked om antagning skickas en faktura om 1500 kr till dig. Det är anmälningsavgiften som säkrar din plats. Resterande belopp kommer också på faktura till dig och ska vara betald senast fyra veckor innan kursstart.

OBS! Anmälan är bindande. Vid avbokning krävs läkarintyg. 

Vill du veta mer om MIMY och höra vad andra tycker om utbildningarna? https://balansinstitutet.se/referenser/

 

Utbildningsdatum våren 2019:  14 mars, 15 mars + 6, 7 juni  kl 9-15.30

ANMÄLAN