Top

Balansinspiratör NPF

Balans Institutet / Balansinspiratör NPF

Balans Inspiratör med inriktning Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (påbyggnadsdag)

Utbildningsansvarig: Sara Emilionie och Malin Lagström

OBS! Innan du går denna påbyggnadsdag ska du ha gått Balansprogrammets Introduktionsdag.

Personer med Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF, (exempelvis ADHD) löper större risk att drabbas av stressrelaterad ohälsa än andra.

Balansprogrammet erbjuder effektiva, enkla verktyg för fokus och avslappning. Med dessa verktyg, kan vi oavsett ålder möta våra utmaningar och förhålla oss till stress, utan att det sker på bekostnad av vår hälsa. Malin på bilden har sedan 2017 lett grupper på Neuropsykiatriska mottagningen, Akademiska Sjukhuset och skrivit en studie som presenteras här inom kort.

 

Läs mer

Denna utbildning bygger på att du själv genomgår Balansprogrammet mellan kursträff 1 (Introduktionsdagen) och denna påbyggnadsdag, vilket innebär att du själv får verktyg för egen återhämtning. Utbildningen ger;

  • Ett program anpassat för dig som möter personer med NPF. Passet går att genomföra på stol.
  • Information om aktuell forskning inom området NPF, Yoga och mindfulness.
  • Programmet bygger på metoder med dokumenterad effekt på koncentration, uppmärksamhetsförmåga, stress, sömn och prestation.
  • Ger dig som ledare likväl som deltagarna verktyg för daglig återhämtning.

Denna påbyggnadsdag riktar sig till dig som har erfarenhet av att arbeta med personer med Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, exempelvis som arbetsterapeut, kurator, psykolog, sjuksköterska, läkare, skötare eller boendestödjare. Men även du som själv har diagnos eller är anhörig är välkommen.

Två lärarledda dagar med 6 v mellan kursträff 1 och 2, där du genomgår Balansprogrammet för egen del, med hjälp av handledning.

Innehåll:

  • Hur har det gått med den egna träningen?
  • Forskning på yoga och meditation
  • Genomgång av programmet och anpassning utifrån ålder
  • Pedagogik, öva på varandra
  • Förslag på kursupplägg
  • Hur går du själv vidare med Balansprogrammet?
Sagt om:
Föräldrar med AD/HD+SUD är en särklass viktig målgrupp för avslappningsövningar. Din egen erfarenhet kopplad till en kortare, strukturerad yogametod var uppskattad av hela gruppen. Tack för en bra introduktion. Rand Christman, arbetsterapeut på beroendemottagning i Stockholm

Jag tycker att båda dagarna har varit mycket inspirerande och tankeväckande. Jag har speciellt försökt att ta till mig att se till att göra det här för min skull, jag vill verkligen känna effekterna så jag kan förmedla kunskapen på det mest genuina sätt jag kan. Det tycker jag att du var bra på att tydliggöra, både dag 1 och 2. Hur viktigt det är att göra det för sin egen skull för att sedan kunna hjälpa andra. Jag gillar pedagogiken att få uppleva det vi pratar om och det har varit lagom mycket information under båda dagarna. Karin Hallsten, arbetsterapeut Neuropsykiatriska mottagningen för vuxna, Akademiska sjukhuset
.

ANMÄLAN