Top

Medicinsk Yoga

Balans Institutet / Medicinsk Yoga

Medicinsk Yoga och Mindfulness i grupp – tisdagar 18.15 på Göran Boll Yogainstitut, Värtav 35 

Under hösten (start v 36)  kan du bl.a. pröva FRI FRÅN STRESS i grupp. Passet som testats på Danderyd har visat positiva effekter på bl.a förmaksflimmer. Denna kurs syftar till att påverka nervsystemet på djupet och frigöra stress, oro & intensiva tankar.

Läs mer och boka din plats HÄR

Enskilda sessioner

En enskild session ger dig ett individuellt yogaprogram utifrån dina unika behov.

Under 90 minuter går vi igenom din hälsa/ohälsa och du får ett recept på andningstekniker, yogaövningar, meditation som du utövar på egen hand. I samband med ev. återbesök får du coaching i din egen process, med yoga och samtal som verktyg.

Målsättningen med sessionen är att du skall få en ökad förståelse och ett upplägg på hur du med yoga kan påverka din självläkning och balans.

MediYoga är en svenskutvecklad medicinsk och terapeutisk yogaform
som är utforskad, beprövad och används reguljärt inom svensk hälso- och sjukvård. Forskningen har påvisat effekt på bland annat oro, ångest, sömnstörningar, ryggbesvär, smärta och blodtryck.

Om yogaterapeuten

Sara Emilionie (grundare av Balans Institutet) är mindfulnessinstruktör, yogaterapeut och under flera år ansvarig utbildare inom mindfulness vid MediYoga Institutet, Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut.  Hennes metod har testats i ett flertal svenska studier, bl.a. på Danderyds Sjukhus.

Sagt om yogaterapi med Sara; 

Jag fick mer kunskap om mig själv och mina beteendemönster under en enskild session än jag fått under mina 10 år i terapi.Mikael, Uppsala

Du gav mig en privatlektion för en tid sen och jag vill berätta att jag numera slutat med betablockerare. För 10 dar sen fick jag ett flimmer som jag lyckades häva m hjälp av djupandning.Hasse, Stockholm

 Min dotter säger att hon fick förtroende för dig och jag märker att era samtal gör henne gott. Anonym mamma 

Praktisk information: 

Adress:                   Värtavägen 35, ingång på husets baksida. T bana Karlaplan.

Kostnad:                 Nybesök 100 min – 1200 kr

För närvarande erbjuder Sara Emilionie inga enskilda sessioner, men du är välkommen att maila din intresseanmälan till sara@balansinstitutet.se