Top

Retreat

Balans Institutet / Retreat

Alla har vi en inre GPS som alltid leder oss rätt. Hur kan yoga och mindfulnessmeditation hjälpa oss att komma i kontakt med den, och våga lita på den?  

Det är med stor glädje jag erbjuder en retreat på Liljero Retreat, en unik miljö för stillhet, samtal och reflektion. En besjälad plats där omtanke och hjärta lagts vid varje detalj. Tanken är att du ska få yoga- och meditationsträning i en miljö som ger dig sinnlig avkoppling och energi att arbeta med ditt inre (kika gärna på bildgalleriet).

Läs mer

Under fyra dagar i stillhet får du möjlighet att undersöka ditt eget förhållningssätt till nuet och se vad du finner när du är befriad från vardagens brus. Konsten är att välkomna vad som än kommer upp och samtidigt skala av bruset så du kommer i kontakt med din inre visdom, din inre kompass.

Forskning pekar på att även små doser av daglig mindfulnessträning har positiva effekter på vår hälsa. Syftet med retreaten är att du ska kunna fortsätta träna på egen hand när du kommer hem. Vi går igenom Balansprogrammet 12 veckor som bygger på mindfulness och medicinsk yoga och erbjuds inom skola, vård och näringsliv sedan 2012. Programmet ger dig möjlighet att efter denna retreat få in en daglig rutin som gör det enkelt för dig att praktisera yoga och mindfulness i din vardag.

Jag utgår från egna erfarenheter och lägger stor vikt vid att belysa meditationens viktiga attityder; inte döma, ha tålamod, en nybörjares sinne, ha tillit, inte sträva, acceptans, släppa taget och känna tacksamhet.  Retreaten består av långa perioder av tystnad för att främja koncentrationsförmågan och lugna sinnet.

Yogadelen består av MIMY pass som bygger på Medicinsk Yoga/MediYoga.  Passen är mjuka, skonsamma och passar både dig som nybörjare och dig som erfaren yogi. Ett av passen testas just nu i två av världens största studier på yoga och hjärta, bl.a på Danderyds Sjukhus.

Mindfulnessdelen består av både formell meditation och samtal/lektioner kring mindfulness som förhållningssätt till livet. Ofta ältar vi det förgångna eller planerar inför framtiden. Under tiden missar vi förunderliga ögonblick. Utan våra filter bestående av tankar, dömanden och värderingar kan vi se klart och minska vår stress.

Du får tid för vila, promenader i skogen och konkreta yogiska verktyg för att kunna öka din lust och energi och möta försommaren med kraft och energi.

Liljero Retreat 

När du kommer är sängen bäddade och middagen klar. Maten är ekologisk och närodlad så långt det går. För frågor angående kost och logi eller ev allergier, kontakta Tina Lee på liljeroretreat.se 

Praktisk information

Det krävs ingen tidigare erfarenhet av meditation för att gå denna retreat, men det är viktigt att vara medveten om retreatens intensiva karaktär såväl med olika övningar från tidig morgon till kväll, som upplevelsemässigt. Alla deltagare äter, promenerar, vilar i tystnad under all gemensam tid utanför arbetspassen.

Datum: 30 maj-2 juni (Kristi Himmelfärdshelgen). Retreaten börjar kl 16.00 och avslutas kl 16.00 på söndagen.

Pris: Totalt 5500 kr för kost, logi, kursavgift.  Priserna inkluderar moms för dig som privatperson. 25 % moms tillkommer för företag.

Anmälan: Mailas till sara@balansinstitutet.se. Ange namn och tidigare erfarenheter av yoga och mindfulness. Då du fått bekräftelse på ditt mail, bekräftar du din bindande anmälan genom att betala hela kursavgiften via swish.

Begränsat antal platser, retreaten tar emot max 18 besökare

Boende: En trappa upp på läktaren i det fd kapellet finns sängplatser i ombonade rum med väggar av tygdrapperier. Några av sängarna har drapperier vid sängens kortsida för den som önskar mer avskildhet.

Att bo och sova i grupp är  något som går tillbaka till urminnes tider men som tappats bort i det moderna samhället där vi separeras och får sova själva från väldigt tidig ålder. Liljeros rymliga sovsal inbjuder till den viktiga känslan av samhörighet, trygghet och gemenskap. Någonting vi även utvecklar och tillämpar i vår mindfulnessträning.

Om kursledaren:

Sara Emilionie som utvecklat metoden MIMY (Mindfulness och MediYoga) är kommunikationskonsult, mindfulnessinstruktör och mediyogaterapeut, föreläsare och utbildare i yoga och mindfulness. Hon samarbetar med Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut Mediyogainstitutet som utbildat vårdpersonal sedan 2013 och driver idag Balans Institutet vars uppgift är att sprida de arbetsplatsanpassade programmen brett i samhället. Hennes pass testas just nu på Danderyds Sjukhus och KS, i två av världens största studier på yoga och hjärta samt ingår i en förstudie på patienter med ADHD på Akademiska Sjukhuset.

Sara började sin yogiska verksamhet genom att leda retreat på Frötuna Gård utanför Uppsala. Många av deltagarna har idag gått vidare med mindfulness, utbildat sig inom området och gjort förändringar i sina liv, med mindfulness som verktyg.

Sara själv har sedan hon sa upp sig från jobbet pga en vision om att lära varenda svensk att meditera, ständigt följt sin inre kompass och hennes livsberättelse är ett exempel på hur vi i mindfulness kan finna inte bara ökad närvaro och livskvalitet utan även tröst, stöd och tillit  då livet utmanar oss som människor.