Top

Retreat

Balans Institutet / Retreat

Mindfulness och yogaretreat med Sara Emilionie 1-4 augusti 2019

Det är med stor glädje jag erbjuder en retreat på Liljero Retreat, en unik miljö för stillhet, samtal och reflektion. En besjälad plats där omtanke och hjärta lagts vid varje detalj. Tanken är att du ska få yoga- och meditationsträning i en miljö som ger dig sinnlig avkoppling och energi att arbeta med ditt inre (kika gärna på bildgalleriet).

Läs mer

Yoga och mindfulness på vidunderligt vackra Liljero 1-4 augusti

Under fyra dagar i stillhet får du möjlighet att göra en inre resa och utforska meditationens kraft,  både som träningsmetod och förhållningssätt till livet.

Sara Emilionie guidar dig i mjuk yoga och meditationer som bygger på den egna metoden MIMY Balansprogrammet (Mindfulness, Medicinsk Yoga och reflektion) som sedan 2012 erbjudits bl.a inom vården.

Liljero är en besjälad plats där omtanke och hjärta lagts vid varje detalj. Du utövar yoga och meditation i en miljö som ger dig sinnlig avkoppling och får verktyg för att hitta lugnet.  Yogapassen passar alla, både nybörjare och vana yogis, ett av passen är testat i två av världens största studier på yoga och hjärta, bl.a. på Danderyds Sjukhus.

Praktisk information;

När du kommer får du göra dig hemmastadd innan middagen serveras. Maten är tillagad med kärlek, ekologisk och närodlad så långt det går. För ev. allergier, kontakta Tina Lee på liljeroretreat.se 

Datum: 1 augusti-4 augusti. Retreaten börjar kl 16.00 och avslutas kl 11.00 på söndagen.

Pris: Totalt 5400 kr för kost, logi, kursavgift.  25 % moms tillkommer för företag.

Anmälan här

Begränsat antal platser, Liljero tar emot max 18 besökare.

Boende: En trappa upp på läktaren i det fd kapellet finns sängplatser i ombonade rum med väggar av tygdraperier. Några av sängarna har draperier vid sängens kortsida för den som önskar mer avskildhet. Att bo och sova i grupp är något som går tillbaka till urminnes tider men tappats bort i det moderna samhället där vi separeras och får sova själva från väldigt tidig ålder. Liljeros rymliga sovsal inbjuder till den viktiga känslan av samhörighet, trygghet och gemenskap. Någonting vi även utvecklar och tillämpar i vår mindfulnessträning.

För dig som är diplomerad MediYoga instruktör och/eller diplomerad Balansinspiratör. 

Påbyggnadsdel på söndagen kl 12-17 erbjuds dig som själv önskar leda MIMY Balansprogrammet (12 v) och redan genomgått utbildning i MediYoga och/eller MIMY.   Emellan de lärarledda retreatdagarna kommer du att få egna uppgifter 30 min/dagligen samt denna påbyggnadshalvdag. Du får ett utbildningskompendium samt fri onlineträning under 3 månader.

Kursavgift för påbyggnadsdelen: 1100 kr ex moms – OBS! Ange att du önskar påbyggnadsdelen i din anmälan.

OBS! Anmälan är bindande. Vid avbokning krävs läkarintyg. 

Om kursledaren: 

Sara Emilionie som utvecklat metoden MIMY (Mindfulness och MediYoga) är kommunikationskonsult, mindfulnessinstruktör, MediYoga terapeut, föreläsare och utbildare i yoga och mindfulness. Hon samarbetade under många år med MediYoga Institutet, Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut, som utbildat vårdpersonal sedan 2007 och driver idag Balans Institutet vars uppgift är att sprida arbetsplatsanpassade program brett i samhället. Hennes pass har testats på Danderyds Sjukhus och Karolinska Sjukhuset, i två av världens största studier på yoga och hjärta. Det ingår också i en förstudie på patienter med ADHD på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

Sara började sin yogiska verksamhet genom att leda retreat på Frötuna Gård utanför Uppsala. Många deltagare därifrån har gått vidare med mindfulness, utbildat sig inom området och med mindfulness som verktyg gjort förändringar i sina liv.

Sara själv har sedan hon sa upp sig från jobbet på världens störta kommunikationsbyrå pga. en vision om att lära varenda svensk att meditera, ständigt följt sin inre kompass. Hennes livsberättelse är ett exempel på hur vi i mindfulness kan finna inte bara ökad närvaro och livskvalitet utan även tröst, stöd och tillit då livet utmanar oss som människor.