Top

Utbildningar

Balans Institutet / Utbildningar
Undermeny

MIMY Instruktör Steg 1 (6 v.)

Steg 1 – (tidigare ”Balans Inspiratör)

Under 2016 utbildades hundratals personer i MIMY Balansprogrammet, vid MediYoga Institutet i Stockholm/Göteborg.  Detta har lett till att programmet idag erbjuds på några av Sveriges största arbetsplatser, en av Sveriges högst rankade grundskola och inom vården av bl.a patienter med ADHD.

Vi behöver vara fler för att färdas mot visionen till ett friskare samhälle och den här utbildningen ger dig som redan arbetar med hälsofrämjande arbete möjlighet att integrera en verktygslåda i din nuvarande verksamhet. Utbildningen passar även dig som är i behov av rehabilitering och en struktur för daglig återhämtning och balans.

Utbildningen innebär två lärarledda heldagar med 6 veckor mellan varje träff. Mellan träffarna genomför du Balansprogrammet och delar dina upplevelser med en kursdeltagare.

MIMY Balansprogrammet 6 v, ett program som bygger på ett kort, enkelt, effektivt koncept som syftar till stressreduktion i vardagen. Programmet passar väl som egen rehabilitering vid tex utmattning, smärtproblematik m.m

Från och med våren 2018 erbjuds denna utbildning i Balans Institutets regi.

Anmälan och aktuella datum via kalendariet 

MIMY Fri Från Stress (heldagsworkshop)

MIMY Fri från stress är namnet på ett yogapass (medicinsk yoga och mindfulness) som testats i två av världens största studier på hjärtat, förmaksflimmer på Danderyds sjukhus och hjärtsvikt på Karolinska Sjukhuset i Huddinge (forskningen publiceras under 2018 och resultaten läggs upp här då den blir offentlig).

Passet bygger på medicinsk yoga utifrån ett ajurvediskt perspektiv i kombination med mindfulness. Upplevda effekter av de tusentals elever som provat passet är bl.a bättre och djupare sömn, minskad stress, bättre värden då det gäller blodtryck, psykiskt välbefinnande.

Passet går utmärkt att kombinera med Balansprogrammet 6 eller 12 v och utförs enkelt på stol.

Förkunskaper för att delta: Genomgången MIMY Steg 1 alternativt MediYoga Instruktör. OBS! skriv i din anmälan vilken termin och utbildning du genomfört!

Anmälan och aktuella datum via kalendariet 

MIMY Instruktör Steg 2 (12 veckor)

En 12 veckors utbildning med fördjupning i mindfulness. Vi går igenom ett 12 veckors träningsprogram samt ett längre yogapass, vilket ger dig en färdig struktur för egen kursverksamhet.

MIMY Instruktör Steg 2 motsvarar en mindfulness instruktörsutbildning och har sedan 2013 erbjudits till instruktörer med medicinsk kompetens vid MediYoga Institutet. Från och med våren 2018 erbjuds den exklusivt via Balans Institutet.
Förkunskaper: MIMY Instruktör Steg 1

Anmälan och aktuella datum via kalendariet 

 

MIMY Instruktör för barn och unga – våren 2019. Information läggs ut inom kort. Är ni en grupp om minst 10 personer som vill utbilda er? Välkommen att ta kontakt för offert! 

FAKTA 

MIMY Balansprogrammet används på några av Sveriges största arbetsplatser och ingår just nu i ett unikt projekt med ADHD patienter på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.Stora arbetsplatser som Astra Zeneca och Scania kör detta termin efter termin och deltagarna uppskattar programmets enkelhet och effektivitet. En fantastisk uppslutning i grupperna ger oss ett kvitto på behovet av daglig stressreduktion.

Vi erbjuder olika möjligheter att utbilda dig i Balansprogrammet, alternativt låta medarbetare på arbetsplatsen genomgå programmet för sin egen del, t.ex. som rehabilitering.

Sagt om Balans Institutets metod samt utbildningarna;

Utbildningen gav mig som arbetat med hälsa i 30 år ett färdig paketerat program, lätt att ta till sig och ännu fler verktyg och möjlighet att erbjuda till mina elever. Jag har nu erbjudit Balansprogrammet till ett hundratals medarbetare på några av Sveriges största arbetsplatser och den feedback som kommit tyder på att deltagarna får enorm nytta av sina 35 minuters träffar.
Liisa Tallqvist Pettersson
Hälsopedagog, MediYoga instruktör, mindfulnessinstruktör, utbildad i MIMY. Leder Balansprogrammet på bl.a. Astra Zeneca

Jag har suttit som gästföreläsare i Saras Balans Inspiratör utbildningar och hon har i mina ögon ett otroligt starkt koncept som verkligen når fram till människor. Som utbildare är hon en av de skickligaste och mest inkännande pedagoger jag stött på.
Göran Boll, grundare MediYoga och MediYoga Institutet

Metoden MIMY har med sina korta, effektiva program, gett mej rutiner för daglig träning. Den är lätt och enkel att utföra och ger mig möjlighet att landa även när jag har som mest att göra. Sara Emilionie som utbildare är som en orkan och stilla vatten samtidigt. Hennes personlighet som lärare gör att jag själv speglas i olika delar av mig själv.
Ulf Wallgren, f.d. nyhetsankare SVT, numera yogainstruktör på MediYoga Institutet och kollega till Sara Emilionie.

En metod att utöva i alla tänkbara situationer! MIMY metoden reducerar din stress med en ökad medvetenhet som ger dig ett rikare liv utifrån nuets förutsättningar.
Catrin Jilert, röntgensjuksköterska, under utbildning i Balansprogrammet

 

 

 

Kontakta oss

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande (obligatorisk)