Top

Workshop: Fri från stress

Balans Institutet / Workshop: Fri från stress

Gå till botten med dina stressrelaterade besvär

Denna workshop ger dig yogans syn på stress, utbrändhet och oro samt en genomgång av det forskningsbaserade yogapasset MIMY Fri från stress med tydlig effekt på bl.a sömn och blodtryck.  Efter denna dag blir du din egen yogalärare och får med dig ett program hem att träna vidare på.

Från de hundratals deltagare som provat passet har strömmat in feedback som vittnar om djupare sömn, bättre blodtrycksvärden, effekt på nacke, käkar och migrän. För dig som aldrig provat yoga förut – detta är passet för dig! Lugna rörelser som kan utföras sittande på stol, andningstekniker och djupavslappnande meditationer som alla kan göra.

Innehåll

  • Praktiskt yogapass
  • Andningens betydelse för hälsan
  • Det yogiska synsättet på balans/obalans
  • Yogans syn på stress, oro och sömnproblem
  • Svensk forskning på yogapasset ”MIMY Fri från stress”
  • Internationell forskning på meditationen som ingår

Jag sov som jag aldrig sovit förut efteråt. Magiskt att uppleva djupavslappning både under passet och långt efteråt.
 Anna, MediYoga Institutets kvällselev

Just nu gör jag passet Fri från stress varje morgon. Min kropp är i så mycket stress pga infektioner, antibiotika, migrän under en vecka, för att kroppen är helt slut. Så jag bjuder in min kropp, mitt sinne och min själ till detta pass. Nervsystemet får em omstart och parasympatikus jublar.
 Malin, Yoga- och mindfulnessinstruktör, utbildare i Balansprogrammet

Jag fullkomligt sjönk, som en sten!
 David, kommunikationskonsult, privatelev på MediYoga Institutet

Läs mer

Forskning

MIMY Fri från stress har testats i två randomiserade, kvantitativa hjärtstudier som forskarna själva beskriver som några av de största i världen i sitt slag: Förmaksflimmer på Danderyds sjukhus och hjärtsvikt på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Sedan 2014 har programmet MIMY FRI FRÅN STRESS undersökts av Maria Wahlström på Danderyds Sjukhus (Paroxysmalt förmaksflimmer) och Ewa Hägglund på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge (hjärtsvikt). Dessa två studier leddes yogiskt av Göran Boll, som föreläser på denna workshop.

För vem

Alla som på ett djupare plan vill förstå medicinsk yoga och varför det fungerar på cellnivå. Både nybörjare, vana yogautövare och du som är utbildad i medicinsk yoga och önskar förmedla passet till dina elever (uppge i din anmälan vilken utbildning du genomgått) är välkomna. Vård och företag använder passet i preventiv stressreduktion och behandlingssammanhang, du som önskar detta på arbetsplatsen, välkommen att ta kontakt.

Ledare: Sara Emilionie samt gästföreläsare Göran Boll

Tid: 9-15, löpande kursstarter.

Plats: Göran Boll Yoga Institut, Värtavägen 35, Stockholm

Kursavgift: 2500 kr ink. moms. Kursmaterial samt onlineträning 3 månader ingår.

För bokning och aktuella datum: